Educatieve uitstappen

Bij sommige projecten is het echt nodig dat we op ervaringstocht gaan. Om de kostprijs van deze bezoeken/uitstappen zo laag mogelijk te houden, doen we graag beroep op ouders om ons te vervoeren.

Culturele activiteiten:

Alle klasgroepen wonen één of meerdere malen per schooljaar een toneelvoorstelling bij. Meestal vinden ze plaats in het Casino van Blankenberge, in het Cultureel Centrum van De Haan of in het Cultuurcentrum van Brugge. De voorstellingen zijn aangepast aan de leeftijd van de kinderen en zijn een betekenisvolle ontdekking van de theaterwereld. De voorstellingen worden voorbereid en besproken in de klas. Om vervoersonkosten te vermijden, doen we beroep op ouders om ons te verplaatsen of gaan we met de tram, waarbij we gratis vervoerd worden naar culturele activiteiten dankzij partner ‘Dynamo Op Weg’.

Bosklassen

Voor onze leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar vindt er tweejaarlijks een bosklassenweek plaats. We trekken erop uit met minibusjes van maandag tot en met vrijdag richting Maboge en verblijven ter plaatse in een huurhuis. Dit zorgt voor een zeer familiale sfeer binnen de groep.

De kostprijs voor deze week bedraagt € 210. Dit bedrag wordt verrekend via de MAF-factuur en zo dus maandelijks opgesplitst over twee schooljaren. Op die manier wordt dit groter bedrag opgedeeld in meerdere kleine bedragen en maakt het de betaling iets gemakkelijker.
De leerlingen maken tijdens deze week kennis met de mijnen van Blegny, de natuur in de Ardennen en ter plaatse wordt er vooral ook heel erg gewerkt rond teambuilding binnen de klas. Het is telkens opnieuw een memorabele week waar de kinderen uit onze school jaren later nog met veel plezier op terugblikken.

Tweedaagse tentenkamp

Op het eind van het schooljaar sluiten we met alle kinderen af met een tweedaags tentenkamp. Jaarlijks proberen we vernieuwend te werken en uit te kijken naar een toffe locatie.

Deze tweedaagse valt meestal tijdens de laatste lesweek, zodat we met alle kinderen uit onze school het schooljaar kunnen afsluiten in schoonheid. Tijdens deze tweedaagse worden verschillende activiteiten en workshops gepland waarbij klas overschrijdend gewerkt wordt. Op die manier worden ook klein en groot met elkaar verbonden.

Dynamo-partner

Onze school is cultuurpartner binnen dynamo3. Ons beleidsplan werd door de cultuurcel van de Vlaamse gemeenschap positief onthaald. We duiken af en toe de theaterwereld in, vertoeven graag in de bibliotheek of genieten van een muzisch project. Binnen het leergebied muzische opvoeding werken we zowel rond beeld, muziek, drama, beweging en media.